Scorebordjournalistiek week 5 - VVA/Spartaan

Sponsors

 
Bij het Sportpaleis zijn nu, naast het tenue, ook andere VVA/Spartaan artikelen verkrijgbaar.
Klik hier voor de VVA/Spartaan verenigingspagina
 
 

Scorebordjournalistiek week 5

10 oktober 2022 14:00


Wekelijks houden we jullie via een kort verslag op de hoogte van de resultaten van elk team (uitzondering zijn de teams in de categorieën JO8, JO9 en JO10 omdat deze niet gepubliceerd worden). Uiteraard kunnen we niet bij elke wedstrijd aanwezig zijn en dus doen wij ons verslag veelal op basis van alleen een uitslag…scorebordjournalistiek dus.

Deze speelweek begon, door een vrije woensdagavond voor de zaal 1, op zaterdagmorgen met onze jongste spelers. In de categorie JO11 behaalde de teams een zeer goed resultaat. Met vier overwinningen in vijf wedstrijden gaat het in deze categorie steeds beter. De JO11-1 won de uitwedstrijd op eigen veld (het veld van de tegenstander wordt momenteel gerestaureerd en vandaar dat zij hadden gevraagde deze wedstrijd bij ons te spelen) tegen Sporting Martinus werd nipt met 2-3 gewonnen. Hiermee haalde zij hun eerste overwinning binnen. Volgende week spelen zij de laatste wedstrijd van deze fase tegen de nummer laatst SC Buitenveldert.

Het tweede team binnen deze categorie won voor de tweede keer in twee speelweekenden van SDZ. Nadat eerder tegen de JO11-4 met 7-3 gewonnen te hebben konden zij ook deze week weer juichen nadat de JO11-5  van onze “buren” met 2-5 werden verslagen. Ook voor dit team staat er in deze fase nog één wedstrijd op het programma, thuis tegen AFC IJburg.

De JO11-3 was de enige binnen de categorie die geen overwinning mocht vieren, zij konden ook tegen SCPB ’22 geen punten binnenhalen. Komend weekend spelen zij hun laatste wedstrijd van deze fase uit bij SDZ en zullen er daar alles aan doen om “van de nul af te komen”

Een goed verstaander heeft genoeg aan een half woord en deze zullen dus begrijpen dat over de twee overige teams binnen positief nieuws te melden is. De JO11-4 behaalde, na wederom een achterstand bij rust, drie punten op eigen veld binnen door met 5-4 te winnen van Arsenal. Volgend weekend spelen zij hun laatste wedstrijd in deze fase tegen AFC, die momenteel 2e staat. Bij een overwinning nemen onze jongens deze 2e plaats over en theoretisch kunnen zij deze fase nog als winnaar eindigen als Nieuw Sloten geen punten binnenhaalt.

De JO11-5 wist ook hun vierde wedstrijd, en derde wedstrijd op rij, te winnen. Bij Sloterdijk werd het 0-2 waardoor dit team nu de 2e plaats bezet. Dit weekend spelen zij hun laatste wedstrijd van de fase thuis tegen DCG en kunnen zij deze 2e plaats veilig stellen.

 

In de categorie JO12 speelde het eerste team voor de tweede keer achtereen tegen AFC, vorige week werd met 10-11(!) bij AFC van de JO12-1 gewonnen, deze week kwam de JO12-2 op bezoek en wederom werd het een spannende doelpuntrijke wedstrijd. In een gelijk opgaand duel moesten onze jongens dit keer helaas de punten meegeven naar Amsterdam Zuid, het werd 7-8 waardoor VVA/Spartaan de aansluiting op ranglijst verliest. Volgende week spelen deze jongens hun laatste wedstrijd van deze fase uit bij RKAV Volendam om daar de 2e plaats te heroveren.

De JO12-2 was binnen deze categorie de enige die de volle drie punten behaalde. Bij SDW wisten zij met 3-8 te winnen waardoor zij nog altijd zonder puntverlies op de 1e plaats staan. Komende week spelen zij thuis tegen Sporting Martinus.

Voor de JO12-3 was daar, net als de JO11-1, een uitwedstrijd op eigen terrein tegen Sporting Martinus. Dit was een wedstrijd tussen de twee koplopers in deze afdeling beide teams hadden vooraf nog geen punt verloren (12 punten uit vier wedstrijden). Het werd een spannend duel waarbij geen van beide de overwinning, of liever gezegd een nederlaag verdiende. De uitslag werd 3-3 en samen delen zij de eerste plaats met 13 punten. Zaterdag spelen onze jongens thuis tegen AFC om deze plaats te verdedigen.

De JO12-4 wacht nog altijd op hun eerste overwinning met twee nederlagen en een gelijkspel stond deze week het thuisduel tegen Kadoelen op het programma. Kadoelen had vooraf pas één wedstrijd in de poule gespeeld en veel was er dus nog niet te zeggen over de verhoudingen onderling. Het werd een spannende wedstrijd waarbij uiteindelijk beide partijen vrede hadden met de 4-4 eindstand. Komende week speelt dit team de uitwedstrijd tegen DCG en hopelijk kan daar de eerste overwinning gehaald worden.

 

In de oudste jeugdcategorie van de zaterdag, de JO13, stond er voor het eerste team een thuiswedstrijd tegen SDZ op het programma. Na de nederlaag vorige week wilde dit team beter voor de dag komen. In een spannende wedstrijd konden onze jongens toch drie punten in de tas stoppen, het werd 6-5. Volgende week geen programma voor dit team omdat de fase erop zit. Met een derde plaats werd een zeer verdienstelijk resultaat gehaald.

De JO13-2 speelde hun laatste wedstrijd van de fase bij AGB. VVA/Spartaan had in deze wedstrijd weinig in te brengen en de wedstrijd ging dan ook met 8-0 verloren. Met een vierde plaats in deze eerste fase zullen deze jongens er alles aan doen de volgende fase beter door te komen.

 

Voor de senioren stond de tweede speelronde van de competitie op het programma. Onze Dames 1 speelde hun tweede wedstrijd uit bij DSS. Na de overwinning van vorige week wilde zij graag deze lijn doortrekken en dat lukte ook deze wedstrijd werd gewonnen, het werd 1-3. Door deze overwinning nemen zij nu de 1e plaats in met de volle zes punten uit twee wedstrijden. IJmuiden en DEM hebben ook nog geen puntverlies echter zij hebben beide pas één wedstrijd gespeeld.

Voor de Dames 2 stond de uitwedstrijd tegen DEVO ’58 op het programma. Zij wilde iets rechtzetten na de nederlaag vorige week op eigen terrein. Echter het liep iets anders, ook in DEVO ’58 moesten zij hun meerdere erkennen, het werd 5-2.

De dames 3 gingen naar JOS Watergraafsmeer voor hun tweede competitiewedstrijd maar ook zij wisten daar niet de eerste punten van het seizoen binnen te slepen. Met een 8-2 nederlaag trokken zij weer richting huis.

 

De heren van de Zaterdag 4 wisten, na een nederlaag vorige week, hun eerste punten binnen te halen. Op eigen terrein waren zij met 2-0 te sterk voor Swift. De heren van de Zaterdag 3 wisten de goede start van de competitie een vervolg te geven. Bij DEVO ’58 werd ook de tweede wedstrijd van deze competitie gewonnen, het werd 0-1. De Zaterdag 2 heeft na het eerdere gelijkspel deze week ook hun eerste overwinning in de competitie weten te behalen. Op eigen veld waren zij met 4-0 te sterk voor Sloterdijk. De Zaterdag 1 wacht ook na het tweede competitieduel nog op hun eerste punt. Op eigen veld kwamen zij tegen Reiger Boys niet tot scoren. De bezoekers deden dit wel waardoor met 0-3 werd verloren.

 

Op zondag wist de JO14-1 hun ongeslagen status te behouden. Na drie gelijke spelen en één overwinning haalde zij deze week hun tweede overwinning binnen. Deze keer ging het niet zo makkelijk ging als de eerdere, thuis werd met 4-3 van Kon. HFC gewonnen. De JO14-2 wisten voor de derde keer dit seizoen te winnen en hebben daarmee thuis een 100% score. Op eigen veld werd met 3-1 van Sporting Martinus gewonnen.

Bij de JO15 ging het eerste team in Haarlem onderuit, bij DSS werd het 7-0. De JO15-2 wisten in Badhoevedorp hun ongeslagen reeks voort te zetten. Bij SCPB ’22 werd met 2-2 gelijk gespeeld.

De JO17-1 wisten bij De Meteoor hun 2e plaats in de fase veilig te stellen. In Amsterdam Noord werd met 3-7 gewonnen.

 

Tot slot de Zondag 1, zij speelde hun eerste competitiewedstrijd op eigen terrein tegen TOS Actief maar net als de Zaterdag 1 zullen zij nog een weekje moeten wachten op de eerste punten. De bezoekers uit Amsterdam Oost gingen er met de drie punten vandoor, het werd 1-3.

 

Wat de “gevolgen” zijn van deze uitslagen is terug te vinden op de teampagina’s daar staan alle uitslagen in de poules, de standen en volledige programma’s.

 

Tot volgende week!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!