Wat gebeurde er op de velden deel 3 - VVA/Spartaan

Sponsors

 
Bij het Sportpaleis zijn nu, naast het tenue, ook andere VVA/Spartaan artikelen verkrijgbaar.
Klik hier voor de VVA/Spartaan verenigingspagina
 
 

Wat gebeurde er op de velden deel 3

13 oktober 2020 22:45


Door drukte en andere beslommeringen van uw reporter is er afgelopen week even geen verslag geweest maar niet getreurd in dit deel van “wat gebeurde er op de velden” zullen we terugblikken op drie weken voetbal bij VVA/Spartaan.

Zaterdag 1

De tweede wedstrijd van deze competitie moest de Zaterdag 1 op bezoek bij het sterkste team van het afgelopen seizoen, Wartburgia. Door het vroegtijdig stilzetten van die versie van de competitie is dit team niet gepromoveerd. Onze jongens reisde met een goed gevoel af naar Amsterdam Oost maar kwamen met een kater huiswaarts. De 3-0 nederlaag was een harde klap maar ook een motivatie om een week hard te trainen in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen De Meer. Deze wedstrijd moest door VVA/Spartaan gewonnen worden om de degradatiestreep voor te blijven. Na een enerverende wedstrijd stond er 2-1 op het scorebord en daarmee pakte VVA/Spartaan de eerste punten van het seizoen en liet het De Meer met nul punten achter zich.

Afgelopen week de eerste van vijf uitwedstrijden buiten Amsterdam, naar Edam voor de wedstrijd tegen EVC. Een ploeg die voor de wedstrijd één punt meer had dan VVA/Spartaan en bij een overwinning zouden de Amsterdammers dus minimaal één plaatsje stijgen. Helaas mocht het niet zo zijn en wederom keerde de Zaterdag 1 zonder punten huiswaarts.

VVA/Spartaan staat op een 12e plaats maar de verschillen zijn nog klein.

 

Zondag 1

De Zondag 1 was goed uit de startblokken geschoten met een 1-7 overwinning en een eerste plaats. De eerste thuiswedstrijd, tegen VCS (VoetbalClub Sparta) uit Den Haag, leek het weer grote score te worden toen 10 minuten voor tijd een 4-1 score op het scorebord stond. Echter de nonchalance sloeg toe in de ploeg en door twee persoonlijke fouten werd het in de slotminuten nog spannend. Bij het eindsignaal was een eindstand van 4-3 bereikt en de eerste plaats behouden. Éen week later stond de uitwedstrijd tegen Eendracht ’82 op het programma, ook deze ploeg wist de eerste twee wedstrijden te winnen en er kon dus gesproken worden van een topper. Eendracht ’82 was afgelopen seizoen nog degradatiekandidaat maar dit seizoen zijn er goede spelers bijgekomen en mag zich dit seizoen kampioenskandidaat noemen. Ook VVA/Spartaan kon deze ploeg niet stoppen en wist Eendracht ‘82 ook niet het eerste tegendoelpunt te bezorgen, met een 2-0 nederlaag moesten onze jongens genoegen nemen.

Afgelopen week stond de tweede thuiswedstrijd op het programma tegen wederom een ploeg uit de regio Den Haag, Erasmus. VVA/Spartaan had na de nederlaag een week eerder iets recht te zetten en zette hun tegenstander al combinerend met de rug tegen de eigen zestien maar pas in de tweede helft kon dit in de score worden uitgedrukt. Na een 1-0 ruststand was de eindstand uiteindelijk 4-0, maar dit had veel hoger kunnen uitvallen.

VVA/Spartaan bezet nu de 3e plaats met één punt minder dan de nummers 1 en 2.

 

Dames 1

Onze Dames 1 waren de competitie ook sterk gestart met een thuisoverwinning op DVVA. De eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen FC Aalsmeer werd ook met duidelijke cijfers gewonnen, 3-6. Met zes punten uit de eerste twee wedstrijden werd vol vertrouwen uitgekeken naar de thuiswedstrijd tegen TOB. Deze ploeg had tot op dat moment ook al hun wedstrijden (één om precies te zijn) gewonnen. De wedstrijd verliep gelijkwaardig en de eindstand was dat ook, 3-3. VVA/Spartaan bezet nu de 3e plaats.

 

Zaal 1

Nadat de eerste wedstrijd niet gespeeld kon worden en de tweede in een overwinning eindigde stond de wedstrijd tegen Exstudiantes op het programma. Deze ploeg had hun eerste twee wedstrijden gewonnen en dit was dus de meting hoe de verhoudingen binnen deze poule lagen. De heren van VVA/Spartaan wisten het duel nipt te winnen en met 4-5 gingen zij op de ranglijst over hun tegenstanders heen met een gelijk aantal punten maar een wedstrijd minder gespeeld. Één week later kwam Arsenal op bezoek met drie punten uit drie wedstrijden was deze ploeg gebrand om dit aantal te verdubbelen. Maar wederom wist VVA/Spartaan de punten in huis te houden door met 5-4 te winnen. Afgelopen week ging men op bezoek bij laagvlieger DVVA en deze werd niet onderschat. VVA/Spartaan deed wat er, op basis van de ranglijst, verwacht mocht worden en won met 3-9.

VVA/Spartaan neemt nu de eerste plaats in met evenveel punten als Exstudiantes maar een wedstrijd minder gespeeld.

 

Zaterdag 2

Na de slechte start van de competitie (2-4 nederlaag tegen Sloterdijk) herpakte de Zaterdag 2 zich de laatste drie weken. Drie weken geleden werd de lastige uitwedstrijd in Hoofddorp tegen overbos met 1-2 gewonnen, de tweede thuiswedstrijd die daarop volgde tegen Argon werd wederom met 2-1 gewonnen. Afgelopen weekend gingen de jongens naar Haarlem voor de wedstrijd tegen Olympia Haarlem en hier werd één punt opgehaald, het werd 1-1. Door de zeven punten uit de laatste drie duels staat het team nu op een 6e plaats met slechts 2 punten achterstand op de nummer 2 van de competitie.

 

Zondag 2

Ook de Zondag 2 kende een stroeve start en de “debutanten” in het seniorenvoetbal moesten duidelijk nog even wennen. De eerste wedstrijd ging in Assendelft tegen SVA nog met 4-1 verloren maar sindsdien zijn de heren op stoom. Eerst werd SDZ op eigen veld met 2-0 verslagen en een week later was het weer op eigen terrein Arsenal dat met 5-2 naar huis werd gestuurd. Afgelopen weekend stond het uitduel tegen WV-HEDW op de planning maar deze werd afgelast.

Door de behaalde zes punten neemt de Zondag 2 nu een gedeelde 4e plaats op de ranglijst in met slechts 3 punten achterstand op de nummer 1.

 

Dames 2

Na de beste seizoensopening sinds de oprichting van dit team werd er veel van onze Dames 2 verwacht. Ondanks dat er niet slecht gespeeld werd stond de teller na drie wedstrijden nog steeds op één punt die in de eerste wedstrijd behaald werd. Zowel de tweede wedstrijd, DEVO ’58 thuis, als de derde wedstrijd, DVVA thuis, werden met 1-3 verloren. Vorige week was daar eindelijk loon naar werken, uit bij JOS/Watergraafsmeer werd met 3-6 gewonnen.

Met vier punten staan de Dames nu op een gedeelde vijfde plaats, een plek die nog niet eerder behaald werd.

 

Zaterdag 3

Na een 5-0 zege in de eerste competitiewedstrijd werd ook de tweede wedstrijd door onze Zaterdag 3 overtuigend gewonnen, uit bij SDW werd het 0-8 en de heren begonnen langzaam over een kampioensfeest te dromen. Deze dromen moesten na de derde wedstrijd even geparkeerd worden bij AGB werd met 4-0 verloren en ook vorige week kon er weer niet gewonnen worden, thuis tegen ZSGO/WMS werd het 3-3.

De zaterdag 3 staat nu op een gedeelde 3e plaats met drie punten achterstand op de koploper.

 

Zaterdag 4

Wegens verschillende redenen wil de competitie voor onze nieuwe aanwinst, de Zaterdag 4, maar niet vlotten. In de afgelopen drie weken werd slechts één wedstrijd gespeeld, deze bracht hen wel de tweede overwinning in twee wedstrijden, thuis werd van DZS met 3-1 gewonnen.

De Zaterdag 4 neemt de 3e plaats in met drie punten achterstand op de nummer 1 maar wel 1 wedstrijd minder gespeeld.

 

Zaterdag 5

De Zaterdag 5 begon de competitie goed met een overwinning bij Vlug en Vaardig maar kon hier de afgelopen drie weken geen vervolg aan geven. De tweede wedstrijd van het seizoen werd thuis tegen Argon met 2-3 verloren. De derde wedstrijd bij de koninklijke HFC werd afgelast. Afgelopen weekend stond de thuiswedstrijd tegen Zeeburgia op het programma. In een spannende en boeiende wedstrijd kwam dit ook in de uitslag tot uiting, met 1-1 gingen beide teams huiswaarts.

In de stand neemt de Zaterdag 5 de 7e plaats in.

 

Zaterdag 6

Ook de Zaterdag 6 kwam de afgelopen drie weken slechts twee keer in actie. Na een gelijk spel in de eerste wedstrijd werd in de tweede wedstrijd thuis met 1-4 verloren van AMVJ. Één week later werd bij Arsenal wederom verloren, het werd daar 4-2.

In de stand neemt VVA/Spartaan nu de 10e plaats in.

 

Zaterdag 7

De Zaterdag 7 speelde tot op heden ook nog maar de helft van het oorspronkelijke aantal wedstrijden. Op speeldag 1 en 3 konden de mannen hun sporttas in de kast laten staan. De dagen dat ze wel mochten aantreden deden ze dit zeer verdienstelijk. Op speeldag 2 werd thuis met 3-0 van Ilpendam gewonnen en op speeldag 4 reisde de ploeg af richting Ilpendam, nu voor de uitwedstrijd tegen IVV. Daar werden weer drie punten bijgeschreven, 2-6.

De Zaterdag 7 neemt nu de 3e plaats in met drie punten achterstand op de koploper echter met nog twee wedstrijden tegoed.

 

JO19-1

De JO19-1 was prima uit de startblokken geschoten met 12 punten uit de eerste vier wedstrijden. De vijfde wedstrijd kwam, de op dat moment nummer 2, DIOS op bezoek en deze wist VVA/Spartaan de eerste nederlaag toe te brengen, 1-2. De week erop stond de uitwedstrijd tegen AFC op het programma, het werd onze talenten niet makkelijk gemaakt maar deze lastige uitwedstrijd wisten ze met 0-1 wel binnen te halen. Afgelopen zondag wederom een moeilijke wedstrijd waarin VVA/Spartaan de betere was echter zichzelf niet beloonde met doelpunten waardoor de bezoekers van HBC in het spoor konden blijven. Een late treffer (eigen doelpunt van HBC) zorgde ervoor dat er toch drie punten in eigen huis bleven.

VVA/Spartaan is nog altijd koploper met twee punten voorsprong op de nummer 2.

 

JO18-1

De JO18-1 had een hele moeilijke start wat de KNVB heeft doen besluiten deze ploeg in een lagere klasse in te delen. Daarom staan onze jongens pas op twee wedstrijden. De eerste wedstrijd na de herindeling zorgde meteen voor spektakel, met 14 doelpunten die eerlijk verdeeld bleven keerden de heren met één punt vanaf CTO ’70 huiswaarts. De tweede wedstrijd was een thuiswedstrijd tegen MOC uit Midwoud. Iets minder doelpunten dan in de eerste wedstrijd maar dit keer hielden onze jongens er wel meer punten aan over, 3-1.

In de stand neemt de JO18-1 de derde plaats in met drie punten achterstand op de koploper maar met nog 2 wedstrijden tegoed.

 

JO17-1

Verschillende oorzaken zorgde ervoor dat de JO17-1 een lastige seizoensstart kende. De eerste wedstrijd van het seizoen werd met grote cijfers verloren en ook de tweede wedstrijd thuis tegen de Koninklijke HFC was niet succesvol, deze werd met 0-5 verloren. De derde wedstrijd van het seizoen was er een klein succesje, thuis tegen Pancratius/Badhoevedorp werd gelijkgespeeld, 1-1. De wedstrijd van afgelopen week werd afgelast.

De JO17-1 neemt vooralsnog de laatste plaats in maar heeft evenveel punten als de twee ploegen boven hen.

 

JO16-1

Na een redelijke start zit de JO16-1 momenteel in een kleine dip. Na de eerste vier wedstrijden in de hoofdklasse had de ploeg vier punten maar de laatste twee wedstrijden (één week waren ze vrij door een oneven aantal ploegen in de poule) waren niet succesvol. Eerst werd de uitwedstrijd tegen de Koninklijke HFC met 4-0 verloren en afgelopen weekend moest de ploeg naar DSS waar met 12-2 werd verloren.

Op dit moment neemt de JO16-1 de 6e plaats in met één punt achterstand op de nummer 5.

 

JO15-1

De JO15-1 was even zoekende aan het begin van het seizoen, maar toen de competitie aanving had de ploeg de oude vorm hervonden. De eerste wedstrijd eindigde nog in een gelijkspel maar de afgelopen drie weken stond de ploeg er weer. Eerst was daar een bezoek aan de Koninklijke HFC waar met 2-11 werd gewonnen. Vervolgens stond er wederom een uitwedstrijd op het programma, nu bij IJburg waar met 5-7 werd gewonnen en afgelopen weekend ontving de ploeg De Dijk en ook op eigen bodem werd weer gewonnen, het werd 9-0.

Het mag duidelijk zijn dat VVA/Spartaan de eerste plaats inneemt, zij het dat deze gedeeld moet worden, met vier punten voorsprong op de nummer drie.

 

JO15-2

In navolging van de JO15-1 doet ook de JO15-2 het dit seizoen goed in de competitie. Nadat de eerste wedstrijd thuis nipt werd gewonnen was er in de eerste uitwedstrijd van het seizoen ook een overwinning, bij OSV werd met 6-8 gewonnen. De ploeg speelt open voetbal en daardoor wordt er veel gescoord in de wedstrijden, zowel voor als tegen. De derde wedstrijd was daar geen uitzondering op want ook nu weer vielen er 8 doelpunten. De uitwedstrijd bij De Meer werd met 3-5 gewonnen.

Ook hier staat VVA/Spartaan bovenaan de ranglijst met drie punten voorsprong op de nummer 2.

 

JO14-1

De JO14-1 was het seizoen begonnen met een thuisoverwinning en moest nu op bezoek bij Buitenveldert. Thuis of uit maakt geen verschil want ook deze werd gewonnen met 2-5. De 3e wedstrijd van het seizoen leverde de eerste nederlaag op bij de Volenwijckers werd met 3-0 verloren en ook de vierde wedstrijd, thuis tegen TABA, werd verloren, 4-5.

VVA/Spartaan staat nu op een gedeelde 1e plaats, echter de twee andere ploegen hebben respectievelijk 2 en 1 wedstrijd(en) minder gespeeld.

 

JO13-1

De jongens van de JO13-1 moesten duidelijk nog een beetje wennen aan het grote veld. De eerste wedstrijd in de competitie werd buitenshuis verloren. Maar vanaf speelronde 2 hebben zij het helemaal onder controle. Eerst werd de thuiswedstrijd tegen RKAVIC met 13-1 gewonnen. Een week later op bezoek bij onze buren van DWS werd nipt met 2-3 gewonnen en afgelopen weekend was er de thuiswedstrijd tegen Amstelveen/Heemraad wat een 6-1 overwinning opleverde.

Na vier wedstrijden staat VVA/Spartaan op een gedeelde 2e plaats met drie punten minder dan de koploper.

 

JO13-2

Nadat de eerste thuiswedstrijd door de JO13-2 werd gewonnen hebben de jongens de smaak te pakken en zijn ze niet meer te stoppen. Blijkbaar doet de smaak van de overwinning de jongens goed want ook de tweede wedstrijd uit HBOK werd met 4-6 gewonnen. De derde speelronde was op eigen bodem tegen DRC, ook hier bleven de drie punten in huis, het werd 4-1. Afgelopen week reisde de succesploeg af naar Zaandam voor de uitwedstrijd tegen Zaandijk waar deze ploeg zijn Waterloo vond. In een spannende wedstrijd werd met 3-2 verloren.

Na vier wedstrijden staat de ploeg op een vierde plaats met drie punten achterstand op de nummers 1 t/m 3.

 

JO12-1

Onze JO12-1 kende ook geen goede start van het seizoen, na de eerste twee wedstrijden wachtte de ploeg nog op het eerste punt. In de derde wedstrijd kwam dit punt er dan eindelijk, bij Zaanlandia werd met 2-2 gelijk gespeeld. Het tij leek gekeerd nadat een week later thuis met AFC werd afgerekend, 4-3. “Leek” gekeerd want afgelopen week werd thuis met 3-10 van Volenwijckers verloren.

In de stand neemt de ploeg een 5e plek in met twee punten minder dan de nummer 4.

 

JO12-2

De JO12-2 zit in een hele zware poule en dat bleek al snel nadat de eerste drie wedstrijden werden verloren. Toen was daar ineens een lichtpuntje, thuis werd de derby tegen DCG met 3-2 gewonnen. Helaas was het een week later OSV die op eigen bodem een einde aan de hoop maakte door met 9-2 te winnen.

VVA/Spartaan neemt nu de 5e plaats in met drie punten achterstand op de nummer 4.

 

JO12-3

De JO12-3 heeft de afgelopen drie weken wegens omstandigheden slechts één wedstrijd gespeeld. Tegen koploper SDZ werd met 11-1 verloren. De eerste drie wedstrijden van deze ploeg leverde ze slechts 1 puntje op wat in de wedstrijd reeds werd binnengehaald.

In de stand staat deze ploeg op de 4e plaats met 5 punten achterstand op de nummer 3.

 

JO12-4

De JO12-4 is een opleidingsploeg die in een te sterke poule was ingedeeld, dat bleek al nadat de eerste twee wedstrijden gespeeld waren (het doelsaldo was op dat moment al 2-32) maar in de derde wedstrijd ging het steeds beter, thuis tegen SDZ werd “slechts” met 0-3 verloren en de vierde wedstrijd werd het zelfs al spannend bij OSC trok VVA/Spartaan aan het kortste end en verloor met 5-4.

De ploeg neemt de 5e plaats in met drie punten achterstand op de nummer 4.

 

JO11-1

De JO11-1 startte het seizoen sterk met twee grote overwinningen en een nipte nederlaag. De vierde wedstrijd van het seizoen eindigde wederom in een nederlaag, op eigen veld werd met 2-3 van DCG verloren. De vierde wedstrijd was een uitwedstrijd bij Volendam, ook deze tegenstander was een maatje te groot, 4-1.

In de stand neemt de ploeg de 4e plaats in met een gelijk aantal punten als de 3e plaats echter met 2 wedstrijden meer gespeeld.

 

JO11-2

De JO11-2 zit in een juiste poule als je van scorebordjournalistiek houdt tenminste. Nadat de eerste drie wedstrijden met een minimaal verschil eindigde waren ook wedstrijd vier en vijf er twee met veel doelpunten maar weinig verschil. De uitwedstrijd bij DCG werd met 6-5 verloren en een week later werd de thuiswedstrijd met 6-7 van TOB verloren.

In de stand neemt de ploeg een 4e plaats in met drie punten minder dan de nummer 4.

 

JO11-3

De JO11-3 begon het seizoen met twee pittige nederlagen en een afgelasting. Het leek er een beetje op dat deze “vrije” week de ploeg goed had gedaan. Een week na de afgelasting werd met 3-4 bij DCG gewonnen en het puntenaantal werd nog een week later verdubbeld door bij Buitenveldert met 2-6 te winnen.

De ploeg neemt nu de 3e plaats in met drie punten minder dan de nummer 2.

 

Voor de competities van de JO8, JO9 en JO10 worden door de bond geen uitslagen en standen gepubliceerd omdat de spelers hiervan in een ontwikkelfase zitten waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het speelplezier en ontwikkeling. Daarom is het niet mogelijk hier iets over te vermelden.

 

Helaas werd tijdens het schrijven van dit artikel duidelijk dat de competities wegens Corona maatregelen stil gelegd worden en daarom is het nog maar de vraag wanneer wij weer verslag kunnen gaan rondom de gebeurtenissen op de velden.

Tot die tijd kunnen wij alleen maar zeggen:

 

Blijf gezond, alleen samen krijgen we Corona onder controle

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!