Wat gebeurde er op de velden deel 1 - VVA/Spartaan

Sponsors

 
Bij het Sportpaleis zijn nu, naast het tenue, ook andere VVA/Spartaan artikelen verkrijgbaar.
Klik hier voor de VVA/Spartaan verenigingspagina
 
 

Wat gebeurde er op de velden deel 1

10 september 2020 0:45


Nadat er ruim vijf maanden geen wedstrijden gespeeld konden worden was het in het weekend van 29 en 30 augustus dan eindelijk zover…de bal kon weer rollen. Hieronder kort een verslag hoe het onze teams in de eerste twee weekenden verging.

Zaterdag 1 (Beker)

Onze Zaterdag 1 trapte het nieuwe seizoen op eigen veld af tegen Overamstel, uitkomend in de vierde klasse. De wedstrijd begon moeizaam maar ging uiteindelijk relatief simpel met 5-2 gewonnen. De tweede wedstrijd was de uitwedstrijd tegen Devo ’58, ook uitkomend in de vierde klasse. Deze ploeg ging er vol voor en omdat VVA/Spartaan een offday had ging deze wedsrijd met 4-0 verloren. Op hetzelfde moment wist Overamstel met 8-0 te winnen van Eemboys en omdat de wedstrijd tussen Devo ’58 en Eemboys is verplaatst naar 15 september ziet de stand er nu als volgt uit:

 

Devo ’58                1-3    +4

Overamsel            2-3    +5

VVA/Spartaan       2-3    -1

Eemboys               1-0    -8

 

Zondag 1 (beker)

De Zondag 1 speelde hun eerste wedstrijd van het seizoen op vreemde bodem en wel in Krommenie. De wedstrijd tegen deze 3e klasser begon spectaculair toen VVA/Spartaan al na 25 seconden op een 0-1 voorsprong kwam. Deze wedstrijd eindigde helaas in een 2-2 gelijkspel. De tweede wedstrijd aan de Laan van Spartaan was tegen Strandvogels uit Wervershoof, welke zonder al te veel moeite met 2-1 werd gewonnen. Omdat Sporting Krommenie hun tweede wedstrijd met twee doelpunten verschil won, 2-4 bij RCZ en de eerste wedstrijd tussen Strandvogels en RCZ in een nipte 0-1 voor RCZ eindigde ziet de stand er als volgt uit:

 

Sporting Krommenie     2-4    +2

VVA/Spartaan                 2-4    +1

RCZ                                  2-3    -1

Strandvogels                  2-0    -2

 

Vrouwen 1 (beker)

De Dames 1 begonnen het seizoen op eigen veld tegen Foresters een wedstrijd die op 14 maart voor de competitie op het programma stond. Een wedstrijd tussen de toenmalige nummers 1 en 2 waar het kampioenschap wellicht beslist had kunnen worden maar wegens bekende reden nooit gespeeld werd. Nu alsnog in het bekertoernooi werd het een leuke wedstrijd die helaas door onze dames met 2-3 verloren ging. De uitwedstrijd die volgde tegen DSS in Haarlem ging een stuk beter en er werd ook met 2-8 gewonnen. De eerste wedstrijd had DSS met 1-10 van Adelbert gewonnen, een tegenstander waarvan Foresters hun tweede wedstrijd met 13-0 wonnen. Daardoor ziet de stand er als volgt uit:

 

Foresters              2-6    +14

VVA/Spartaan       2-3    +5

DSS                      2-3    +3

Adelbert                2-0    -22

 

Zaal 1 (competitie)

In het volgende deel zullen we ook aandacht besteden aan de Zaal 1 aangezien deze competitie ook binnenkort weer van start gaat.

 

Zaterdag 2 (beker)

De Zaterdag 2 moest in een bijna volledig nieuwe samenstelling voor hun eerste wedstrijd naar WV-HEDW waar een puntje werd meegenomen na de 2-2 terwijl Zandvoort hun eerste wedstrijd thuis tegen HBOK won met 2-1. De tweede wedstrijd van VVA/Spartaan was tegen koploper Zandvoort en in een waar doelpuntenfestijn, 6-6, werden de punten verdeeld. Ook het andere duel tussen HBOK en WV-HEDW bleef onbeslist, 1-1, waardoor de stand er als volgt uitziet:

 

Zandvoort             2-4    +1

VVA/Spartaan       2-2    0

WV-HEDW            2-2    0

HBOK                    2-1    -1

 

Zondag 2 (beker)

De kersverse Zondag 2 (JO19 van afgelopen seizoen) maakte hun debuut in het seniorenvoetbal in Hoofddorp tegen UNO, een wedstrijd die als wel meer wedstrijden deze eerste ronde in 2-2 eindigde. Omdat Sloterdijk en Roda ’23 elkaar ook in evenwicht hielden, 3-3, was na de eerste ronde nog alles mogelijk. De tweede wedstrijd was op eigen terrein tegen Sloterdijk en wederom was de uitslag 2-2, Roda ‘ 23 wist met 6-4 van UNO te winnen waardoor de stand er als volgt uitziet:

 

Roda ’23               2-4    +2

VVA/Spartaan       2-2    0

Sloterdijk              2-2    0

UNO                     2-1    -2

 

Vrouwen 2 (beker)

De Dames 2 reisde voor hun eerste wedstrijd van het seizoen af naar het West Friese Andijk, waar ze helaas met een 8-0 nederlaag weer vertrokken. De andere wedstrijd wist OSV in Berkhout met 0-10 te winnen. De tweede wedstrijd van de dames tegen Berkhout ging iets beter en in een spannend duel trok Berkhout aan het langste eind, 0-1. OSV zette hun scorende drive door en wonnen ook van Sporting Andijk met grote cijfers, in Amsterdam Noord werd het 13-2. Waarmee de stand er nu als volgt uitziet:

 

OSV                      2-6    +21

Sporting Andijk     2-3    -3

Berkhout              2-3    -9

VVA/Spartaan       2-0    -9

 

Zaterdag 3 (beker)

De Zaterdag 3 is het seizoen goed gestart met een 3-5 overwinning op DZS in Wijdewormer. De tweede wedstrijd op eigen veld tegen Volendam ging ook gewonnen, 4-1, waardoor de koppositie in deze poule kon worden ingenomen. Omdat zowel Volendam, 4-2, als DZS, 2-6, van OSV wisten te winnen delen deze de tweede plaats.

 

VVA/Spartaan       2-6    +5

DZS                      2-3    +2

Volendam             2-3    -1

OSV                      2-0    -6

 

Zaterdag 4 (beker)

De eerste wedstrijd die dit team voor VVA/Spartaan zou spelen was gepland in Wormerveer. Het weer was echter ten noorden van Amsterdam dusdanig dat er niet gevoetbald kon worden en de wedstrijd werd afgekeurd. Waardoor onze nieuwe aanwinsten hun debuut op eigen terrein konden maken, en met succes de wedstrijd tegen Volendam werd met 2-1 gewonnen. Blauw Wit (W) won ook hun eerste wedstrijd, 3-9 uit tegen Zwaluwen ’30. Het eerste duel tussen Volendam en Zwaluwen ’30 eindigde in een puntendeling, 4-4, waardoor de stand er als volgt uitziet:

 

Blauw Wit (W)      1-3    +6

VVA/Spartaan       1-3    +1

Volendam             2-1    -1

Zwaluwen ’30       2-1    -6

 

Zaterdag 5 (beker)

De Zaterdag 5 heeft hun ambities uitgesproken en voegen nu in het bekertoernooi daad bij woord met twee overwinningen en nog geen tegendoelpunten. De eerste thuiswedstrijd werd met 3-0 tegen JOS Watergraafsmeer gewonnen en ook de uitwedstrijd bij Wartburgia was geen probleem en eindigde in 0-5. JOS Watergraafsmeer wist hun tweede wedstrijd thuis tegen Arsenal met 3-2 te winnen en de uitslag van de eerste wedstrijd tussen Arsenal en Wartburgia is nog niet doorgegeven wat resulteert in de volgende stand:

 

VVA/Spartaan                 2-6    +8

JOS Watergraafsmeer     2-3    -2

Arsenal                          1-0    -1

Wartburgia                     1-0    -5

 

Zaterdag 6 (beker)

De Zaterdag 6 zit heeft misschien wel de meest interessante poule waarin iedereen van iedereen lijkt te kunnen winnen. Nadat in de eerste ronde VVA/Spartaan van ZCFC met 5-4 wist te winnen en Wherevogels met 5-2 te sterk bleek voor ZOB waren het in de tweede ronde ZOB en ZCFC die er met de overwinning vandoor gingen. ZOB wist op eigen terrein van VVA/Spartaan met 6-1 te winnen en ZCFC behaalde op eigen terrein een 3-1 overwinning op Wherevogels waardoor het in deze poule ongemeend spannend blijft:

 

ZOB                      2-3    +2

ZCFC                    2-3    +1

Wherevogels         2-3    +1

VVA/Spartaan       2-3    -4

 

Zaterdag 7 (beker)

In het eerste weekend van de Zaterdag 7 ging Roda ’23 er aan de Laan van Spartaan met een 0-4 overwinning vandoor, de andere wedstrijd tussen Zuidoost United en Buitenveldert wordt op 9 september gespeeld. In de tweede ronde wist VVA/Spartaan de eerste nederlaag recht te zetten en won buitenshuis van Buitenveldert met 4-6. Roda ’23 wist ook hun 2e wedstrijd te winnen. In Bovenkerk werd het 4-1 tegen Zuidoost United.

 

Roda ’23               2-6    +7

VVA/Spartaan       2-6    -2

Buitenveldert        1-0    -2

Zuidoost United    1-0    -3

 

JO19-1 (competitie)

De JO19-1 werd, in verband met het drukke competitieprogramma, in de eerste ronde van de beker vrij gegeven en daarom begonnen onze beloftes al direct met de competitie, en met succes. In de eerste wedstrijd kwam Sporting Martinus op bezoek en deze werden overrompeld door het spel van VVA/Spartaan dat in de eerste helft op een 3-0 voorsprong kwam. VVA/Spartaan liet de teugels wat vieren en dat gaf de bezoekers de kans om terug te komen tot 3-3. VVA/Spartaan besloot weer gas te geven en wist uiteindelijk de drie punten in eigen huis te houden, 6-3. In de tweede wedstrijd kwamen onze buren van ZSGO/WMS op bezoek in een hele leuke wedstrijd had VVA/Spartaan aan het doelsaldo kunnen werken maar het werd “slechts” 3-0. Daarmee is VVA/Spartaan één de drie ploegen zonder puntverlies.

 

VVA/Spartaan       2-6    +6

DSS                      2-6    +4

HBC                      2-6    +2

Alliance ’22           2-4    +1

DIOS                    2-1    -1

Sporting Martinus 2-0    -4

AFC                      2-0    -4

ZSGO/WMS          2-0    -4

 

JO17-1 (beker)

Ondanks wat personele problemen wist de JO7-1 hun eerste bekerwedstrijd tegen AGB met 3-2 in hun voordeel te beslissen. De tweede wedstrijd, tegen SDZ, was de tegenstander toch een maatje te groot en moesten onze jongens capituleren. Door de overige uitslagen is er nog steeds een kans dat ze de poule winnen en door kunnen gaan in het bekertoernooi, daarvoor zal zondag van ZSGO/WMS gewonnen moeten worden en dient SDZ punten te laten liggen tegen AGB.

 

SDZ                      2-4    +4

VVA/Spartaan       2-3    -3

ZSGO/WMS          2-2    0

AGB                      2-1    -1

 

JO16-1 (competitie)

Net als de JO19-1 is ook de JO16-1 wegens het drukke competitieschema vrijaf gegeven in de eerste ronde van de beker. Daarmee zijn ook deze jongens aan hun competitie begonnen. De eerste wedstrijd van dit team in de hoofdklasse was op eigen terrein tegen RKAVIC en werd gewonnen met 4-2. Ook de tweede wedstrijd werd op eigen terrein gespeeld, nu kwam Diemen op bezoek. Tot 10 minuten voor tijd leek VVA/Spartaan het goede begin van de competitie een vervolg te geven echter twee doelpunten van Diemen gooide roet in het eten en zorgde ervoor dat VVA/Spartaan met lege handen bleef.

 

IJburg                            2-4    +3

AFC                      1-3    +3

Diemen                 1-3    +1

VVA/Spartaan       2-3    +1

RKAVIC                 2-1    -2

DSS                      1-0    -3

Koninklijke HFC    1-0    -3     

 

JO15-1 (beker)

Door het wegvallen van één van de teams is de JO15-1 na het spelen van twee wedstrijden al klaar in het bekertoernooi. Na de nederlaag bij SDZ, 6-1, en het gelijkspel thuis tegen de Koninklijke HFC, 3-3. Zit ook de winst in de poule er niet in en kan het team zich gaan opmaken voor de competitie

 

SDZ                      1-3    +5

Koninklijke HFC    1-1    0

VVA/Spartaan       2-1    -5

 

JO15-2 (beker)

Net als bij de JO15-1 is ook hier een ploeg weggevallen waardoor ook voor dit team de poulefase ten einde is maar niet het bekertoernooi. Door een zege bij Swift, 4-6, en een thuisoverwinning op Koninklijke HFC, 10-0, is dit team verzekerd van een plek in de volgende ronde.

 

VVA/Spartaan       2-6    +12

Swift                     1-0    -2

Koninklijke HFC    1-0    -10

 

JO14-1 (beker)

Ook in deze poule een teruggetrokken team hoewel deze nog niet uit de stand is gehaald. De JO14-1 wist de eerste wedstrijd op eigen terrein tegen TABA net niet te winnen, 4-5. De tweede wedstrijd staat op 13 september op het programma tegen AFC

 

TABA                    2-6    +6

VVA/Spartaan       1-3    -1

AFC                      1-3    -5

 

JO13-1 (beker)

De JO13-1 is het bekertoernooi goed gestart met een overwinning bij OSV, 1-8, en op eigen veld een gelijkspel tegen AC Amsterdam, 0-0. De laatste wedstrijd zal allesbeslissend zijn gezien de stand:

 

VVA/Spartaan       2-4    +7

AC Amsterdam      2-4    +6

OSV                      2-3    -5

ZSGO/WMS          2-0    -8

 

JO13-2 (beker)

Het bekertoernooi begon voor de JO13-2 met een vrij weekend vanwege het wegvallen van één van de teams. Arsenal won die dag met 3-1 van Buitenveldert. Een week later won VVA/Spartaan bij Buitenveldert met 1-2 waardoor de laatste wedstrijd tegen Arsenal de winnaar van de poule zal opleveren.

 

Arsenal                 1-3    +2

VVA/Spartaan       1-3    +1

Buitenveldert        2-0    -3

 

Voor de jongste jeugd is de zogenaamde Zwaluwencompetitie (het bekertoernooi) vanaf dit jaar vervallen. In plaats daarvan spelen deze categorieën vier competities waarbij elke keer een herindeling plaatsvindt op basis van de uitslagen. De eerste competitie is begonnen op 5 september en er is op dit moment dus één speelronde gespeeld.

 

JO12-1 (competitie)

Door het wegvallen van één van de teams heeft de JO12-1 niet gespeeld, verder werd er in deze poule wel gewoon gevoetbald. Waardoor de stand er als volgt uitziet:

 

AFC                      1-3    +8

Volendam             1-3    +2

VVA/Spartaan       0-0    0

Volenwijckers        0-0    0

Swift                     1-0    -2

Zaanlandia           1-0    -8

 

 

JO12-2 (competitie)

De JO12-2 kende geen gelukkige start van het seizoen, bij AFC werd met 8-3 verloren.

 

AGB                      1-3    +11

AFC                      1-3    +5

OFC                      1-3    +2

OSV                      1-0    -2

VVA/Spartaan       1-0    -5

DCG                     1-0    -11

 

JO12-3 (competitie)

De poule van de JO12-3 kende een vreemde start, in de poule van vijf teams werd slechts één wedstrijd gespeeld. DCG kwam op bezoek en de punten werden gedeeld, 2-2.

 

VVA/Spartaan       1-1    0

DCG                     1-1    0

Pancratius            0-0    0

SDZ                      0-0    0

Sloterdijk              0-0    0

 

JO12-4 (competitie)

Ook in deze poule van vijf teams werd slechts één wedstrijd gespeeld, de JO12-4 ging op bezoek bij SDW en ging daar met 20-2 ten onder.

 

SDW                    1-3    +18

OSC                      0-0    0

SDZ                      0-0    0

Sloterdijk              0-0    0

VVA/Spartaan       1-0    -18

 

 

JO11-1 (competitie)

De competitie van de JO11-1 is van start gegaan met een waar doelpuntenfestijn. In de twee wedstrijden die volledig uitgespeeld werden werden maar liefst 34 doelpunten gemaakt waarvan er 15 in de wedstrijd van VVA/Spartaan (12-3 overwinning op IVV). De derde wedstrijd in deze poule werd gestaakt.

 

Volendam             1-3    +15

VVA/Spartaan       1-3    +9

DCG                     0-0    0

Purmerend            0-0    0

IVV                       1-0    -9

Sp. Krommenie     1-0    -15

 

JO11-2 (competitie)

Net als bij de JO11-1 werden in de eerste ronde van deze competitie ook veel doelpunten gemaakt. In totaal werden er 40 doelpunten gemaakt in drie wedstrijden. De uitwedstrijd tegen Buitenveldert van onze jongens eindigde in 3-4.

 

SDZ                      1-3    +18

DCG                     1-3    +1

VVA/Spartaan       1-3    +1

TOB                      1-0    -1

Buitenveldert        1-0    -1

ZCFC                    1-0    -18

 

JO11-3 (competitie)

De eerste wedstrijd van onze JO11-3 was er één om snel te vergeten. Thuis werd met 3-8 verloren van AGB.

 

AGB                      1-3    +5

AC Amsterdam      1-3    +3

SDW                     0-0    0

DCG                     1-0    -3

VVA/Spartaan       1-0    -5

 

JO11-4 (competitie)

Net als de JO11-3 komt de JO11-4 uit in een poule met vijf teams wat betekend dat er wekelijks één vrij is, deze eerste speelronde was dit VVA/Spartaan.

 

Buitenveldert        1-3    +8

SDZ                      1-3    +5

VVA/Spartaan       0-0    0

De Meer                1-0    -5

AFC                      1-0    -8

 

Voor de competities van de JO8, JO9 en JO10 worden door de bond geen uitslagen en standen gepubliceerd omdat de spelers hiervan in een ontwikkelfase zitten waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het speelplezier en ontwikkeling.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!