Veldvervanging deel 6 - VVA/Spartaan

Sponsors

 
Bij het Sportpaleis zijn nu, naast het tenue, ook andere VVA/Spartaan artikelen verkrijgbaar.
Klik hier voor de VVA/Spartaan verenigingspagina
 
 

Veldvervanging deel 6

27 juli 2019 14:15


Zoals wellicht bekend worden deze zomer de velden van ons sportpark vervangen. De huidige velden liggen er al meer dan 10 jaar en zijn toe aan vervanging

Terwijl de meeste van ons genieten van een welverdiende vakantie wordt er bij VVA/Spartaan ongeacht de extreme warmte gewoon doorgewerkt, op de velden en in de kantine. Op het tweede veld zijn ondertussen de “vaste” pupillen doelen gemonteerd en staan de “losse” doelen te wachten tot ze worden voorzien van wielen die ervoor moeten gaan zorgen dat het veld in goede staat blijft omdat het slepen van doelen tot het verleden zal horen. Op veld 1 ligt de “grasmat” op zijn plaats en zijn de lijnen gelegd. Tevens is de afgelopen week het zand erop gestrooid en is het wachten tot ook hier het kurk erop ligt alvorens het veld speelklaar is. Tot slot zal er binnenkort een keuring door het NOC/NSF plaats gaan vinden en als zij hun goedkeuring geven aan de afmetingen en de veiligheid kan de bal gaan rollen.


Op het tweede veld zijn de pupillendoelen gemonteerd en staan de losse doelen klaar

Dit deel van het verslag over de vorderingen van de veldvervanging begon met de mededeling dat er ook in de kantine hard gewerkt wordt aan de voorbereidingen van het nieuwe seizoen. In de kantine was het gedeelte achter de bar nodig toe aan een kleine opknapbeurt. Er zijn twee vrijwilligers opgestaan die de onnodige gaten hebben gedicht, de wanden van een likje verf hebben voorzien en de hele bekabeling weer even hebben weggewerkt.


Ook op het hoofdveld ligt de grasmat en zijn de lijnen gelegd. Niet zichtbaar maar wel degelijk aanwezig is het zand.

Tot slot is in deze verslagenreeks het kleine veldje (of zoals deze nu is omgedoopt “de Kooi”) een beetje een achtergesteld kindje geweest hoewel het eigenlijk vanaf volgend seizoen een “eyecatcher” zal zijn. De reden is simpel gedurende de hele periode is hier nog niets gebeurt, het diende als opslag voor materialen en machines. Na de oplevering van de twee speelvelden zal er een start worden gemaakt met dit “futuristische” deel van VVA/Spartaan en de planning is nu dat deze officieel geopend zal worden op woensdagmiddag 25 september tussen 14.00 en 18.00 uur. De gemeente organiseert dit en de verwachting is dat er rond de 150 genodigden zullen zijn. Er wordt ook (inter)nationale pers verwacht en een ieder kan begrijpen dat voor de begeleiding van deze mensen vrijwilligers nodig zijn. Een ieder die die dag een paar uurtjes vrij heeft vragen wij VVA/Spartaan te helpen dit kan zijn in de begeleiding, ontvangst of achter de bar, meldt u hiervoor even bij iemand van het bestuur of bij een commissielid.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!