Veldvervanging Deel 4 - VVA/Spartaan

Sponsors

 
Bij het Sportpaleis zijn nu, naast het tenue, ook andere VVA/Spartaan artikelen verkrijgbaar.
Klik hier voor de VVA/Spartaan verenigingspagina
 
 

Veldvervanging Deel 4

10 juli 2019 16:45


Zoals wellicht bekend worden deze zomer de velden van ons sportpark vervangen. De huidige velden liggen er al meer dan 10 jaar en zijn toe aan vervanging

Sinds de laatste berichtgeving  van vorige week is het hard gegaan met de aanleg van één van de nieuwe velden. Zo is op donderdag de laatste hand gelegd aan het uitrollen van de grasmat maar stonden er, buiten de zij- en achterlijnen, nog geen lijnen op het veld. Deze werden vrijdag allemaal toegevoegd en dat dit een aardige klus was bleek wel uit het feit dat de laatste "groundman" pas om 21.30 het terrein verliet.
Oplettende aanwezigen merkte meteen op dat er nog kwartcirkels bij de hoekvlaggen ontbraken, dit werd zaterdag in de vroege ochtend alsnog gedaan. Rond 7.00 arriveerde één van de "groundmen" op het sportpark van VVA/Spartaan om in twee uur in alle hoeken de benodigde kwartcirkels neer te leggen. 


Op zaterdag 6 Juli in de vroege ochtend kwam één van de "groundmen" nog even de cornercirkels leggen

Op maandag 8 juli is er hard gewerkt aan het strooien van zand over het veld, deze is bedoeld om het veld stabiel te krijgen en druk op de mat te zetten zodat deze niet bij windkracht 4 bij onze buren in de voortuin terecht komt. Volgens "toeschouwers" zijn er zes (!!!) volle zandwagens die dag volledig over het veld gestrooid door drie kleine trekkers die na één keer de lengte van het veld overgestoken te zijn weer bijgevuld dienden te worden.

De dinsdag is hier een vervolg aan gegeven er werd nog meer zand gestrooid (ondertussen rees de vraag of er op Zandvoort nog wel iets ligt maar dat terzijde) en meerdere malen met een sleepnet "gesleept" waarbij het zand steeds meer verspreid wordt en dieper de grond inzakt. Tevens is er een grote tank neergezet waardoor het sportpark steeds meer op een bouwterrein begint te lijken


Op dinsdag 9 juli is er een grote tank voor de deur van het sportpark geplaatst. Grof geschut kwam op woensdag helpen om de grote zakken kurk in de strooiwagens te hijsen.

Vandaag, woensdag 10 juli, is er in de ochtenduren een begin gemaakt met het strooien van de kurklaag echter door de regenval diende dit aan het begin van de middag gestaakt te worden. Zodra het weer het toelaat zal men hiermee verder gaan.

Ondertussen is ons hoofdveld egaal gemaakt en hopen wij op korte termijn te kunnen melden dat ook hier de gewenste groene mat op neergelegd is, wordt vervolgd.


Op woensdag 10 Juli werd er een begin gemaakt met het strooien van kurk (zie rechterzijde van het veld) echter door de regenval moest dit afgebroken worden.


Het is bijna niet te geloven hoeveel kurk er op een veld uitgestrooid moet worden, in beeld is ongeveer de helft van de aanwezige voorraad.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!