Veldvervanging Deel 1 - VVA/Spartaan

Sponsors

 
Bij het Sportpaleis zijn nu, naast het tenue, ook andere VVA/Spartaan artikelen verkrijgbaar.
Klik hier voor de VVA/Spartaan verenigingspagina
 
 

Veldvervanging Deel 1

4 juni 2019 11:00


Zoals wellicht bekend worden deze zomer de velden van ons sportpark vervangen. De huidige velden liggen er al meer dan 10 jaar en zijn toe aan vervanging

De werkzaamheden zijn ondertussen begonnen en de eerste bouwhekken staan er. De komende twee maanden zal er volop gewerkt worden zodat veld 1 en veld 2 begin Augustus weer speelklaar zullen zijn. Het kleine veldje zal iets meer tijd in beslag gaan nemen en de oplevering daarvan wordt in September verwacht.

Waarom duurt het kleine veldje langer dan de rest?
Het kleine veldje maakt deel uit van een project waar door een speciale bewerking van de onderlaag gezorgd gaat worden dat de bovenlaag niet zo warm gaat worden als het bekende kunstgras. Hierdoor wordt sporten in de zon iets prettiger omdat de voeten niet zo warm worden maar bovenal is de achterliggende gedachte om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Kunstgras (en dan vooral het vasthouden en afgeven van de warmte) is één van de oorzaken van de opwarming van onze aardbol. Dit project heeft daarom mondiale aandacht en daarmee heeft VVA/Spartaan dit ook wat goed voor de vereniging is.

Wat gaat er de komende maanden gebeuren?
Eerst wordt van elk veld het kunstgras verwijderd en afgevoerd, vervolgens worden reparatiewerkzaamheden uitgevoerd zodat de onderlaag weer helemaal egaal wordt. Daar worden de nieuwe kunstgrasmatten overheen gelegd en gevuld met kurk. Daarnaast worden alle hekken om de velden heen nagelopen en indien noodzakelijk gerepareerd. Bovendien zullen ook de scherpe pinnen die onderaan deze hekken zitten, en gevaarlijk zijn voor de spelers, verwijderd.

Op veld 2 zullen de uitklapdoelen op de zijlijnen vervangen worden door vier uitklapdoelen schuin achter de grote doelen. Deze klapdoelen zullen gebruikt gaan worden voor de 6x6 wedstrijden op kwart velden (JO8, JO9 en JO10) daarnaast zullen er dan vier verplaatsbare doelen komen die rond de middenlijn tegenover de klapdoelen neergezet kunnen worden voor de 6x6 wedstrijden. Deze vier verplaatsbare doelen kunnen uiteraard ook op de zijlijn geplaatst worden voor de 8x8 wedstrijden op een half veld (JO11 en JO12).

Tot slot zal er ook naar de bestrating rondom de velden worden gekeken en daar waar nodig zullen reparaties worden uitgevoerd om alles weer netjes te krijgen.

Gedurende de werkzaamheden zullen wij op de website regelmatig verslag doen zodat een ieder de vorderingen van afstand kan volgen. Het middenterrein blijft toegankelijk en van buiten het sportpark blijven de velden zichtbaar voor een ieder die deze stap naar de toekomst van VVA/Spartaan van dichtbij wil volgen.

Voor nu wensen wij iedereen een hele fijne vakantie en begroeten een ieder graag na de zomerstop op sportpark Laan van Spartaan 2.0.Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!