8. OSC                       5 – 4     5 – 13    -8
  9. TABA                     5 – 3     5 – 15    -10
  10. Buitenveldert      5 – 3     9 – 25    -16
  11. Germaan/Eland  5 – 0     0 – 16    -16
  12. Arsenal                 5 – 0     3 – 22    -19

IVV                                    - OSC
Nieuw West Utd.            - AC Amsterdam
Arsenal                            - Swift
TABA                                - Buitenveldert

Diegene die wekelijks de wedstrijdverslagen van onze Zondag 1 lezen zullen zich afvragen waarom begint een wedstrijdverslag ineens met de stand vooraf en het programma? Welnu daar zijn twee redenen voor: ten eerste is het seizoen enkele weken onderweg en begint de stand enige vorm te krijgen. De andere reden is om aan te geven dat dit weekend de uitslagen vooraf redelijk voorspelbaar lijken maar u bedrogen uitkomt als u vooraf een toto had ingevuld.

Voor VVA/Spartaan stond er, na de redelijk simpele overwinning vorige week bij OSC, een lastige thuiswedstrijd op het programma tegen de Meteoor. Een tegenstander die met een vijfde plaats te laag geklasseerd staat. Dit jonge team is, net als VVA/Spartaan, volledig nieuw en moesten dus in het begin van het seizoen duidelijk nog aan elkaar wennen. De eerste twee wedstrijden werden verloren van AC Amsterdam en OSC maar daarna werden drie overwinningen op rij behaald tegen Swift, Germaan/de Eland en Arsenal.
Vanaf het begin bleek wel dat de bezoekers uit Amsterdam Noord deze wedstrijd koste wat het kost wilde winnen. Er werd vroeg druk gezet en in balbezit werd snel de weg richting Marcel gezocht. VVA/Spartaan leek hierdoor in het begin een beetje overrompeld wat in de 13e minuut resulteerde in de 0-1. Een lange bal werd halverwege de helft van VVA/Spartaan doorgekopt en één van de spitsen van de Meteoor kon zo op het doel van VVA/Spartaan aflopen en de bal over Marcel tegen het net laten belanden.
Na deze tegenvaller herpakte de gastheren zich en gingen zij in de strijd en het tempo van de tegenstander mee waardoor een spannende wedstrijd in een hoog tempo losbrak.
Dit resulteerde in een goede aanval die tot stilstand kwam toen Kamal met een harde trap (het contact was waarschijnlijk van verre te horen) binnen de zestien tegen de grond werd gewerkt. De enige die het niet zag (en hoorde) was de scheidsrechter die gebaarde dat de bal gespeeld werd (een gebaar dat hij deze middag verdacht veel maakte).
In de 25e minuut was het wel raak in een ware scrimmage voor het doel van de Meteoor wist Oscar de bal bij Rachid te krijgen die er als de kippen bij was om de 1-1 aan te tekenen. De blijdschap aan de VVA/Spartaan zijde was echter van korte duur, zeven minuten na de 1-1 kon de linksbuiten van de Meteoor vrij uithalen en diagonaal de bal in de lange hoek schieten. VVA/Spartaan ging op jacht naar de gelijkmaker en zes minuten na de 1-2 leken ze succesvol, wederom Rachid wist een goede voorzet van de rechterkant achter de keeper te koppen maar volgens de assistent scheidsrechter was dit vanuit buitenspelpositie. Drie minuten later, we schrijven de 41e minuut, was het wel raak. Wederom een goede voorzet (vrije schop) van Bilal Lakbila belandde op het hoofd van wederom Rachid die de 2-2 binnenkopte. Het vlagsignaal van de assistent scheidsrechter werd ditmaal door de scheidsrechter overruled en de gelijkmaker kon op het scorebord worden gezet. Terwijl iedereen zich opmaakte voor de rust en beide trainers hun speeches voorbereidde vond Danny de gelijke score niet voldoende en op aangeven van Appie schoot hij in de 44e minuut onberispelijk diagonaal binnen en zorgde daarmee voor een ruststand van 3-2.

Na rust was het tempo een stuk lager en waren er minder noemenswaardige momenten of het moet de 51e minuut zijn dat een afstandsschot van VVA/Spartaan niet goed verwerkt werd door de keeper van de Meteoor en Rachid razendsnel reageerde om de 4-2 binnen te schieten. Ditmaal werd er niet gevlagd door de assistent scheidsrechter maar besloot de scheidsrechter dat het buitenspel zou zijn. Dit leidde tot verontwaardigde reacties van de bank van VVA/Spartaan waar de scheidsrechter alleen maar op kon reageren door te snauwen “ik maak de regels” hetgeen mijn inziens in Zeist op een kantoor gebeurt en niet op een veld in Amsterdam West.

Tien minuten voor tijd was het nog even billenknijpen voor de bank van VVA/Spartaan toen de Meteoor met vijf man het veld overstak tegenover drie wit/rode. De bal werd door de snelle rechtsbuiten opzij gelegd op de spits die zo schrok van deze kans dat hij de bal volledig miste en ook deze kans in rook opging.

Na het eindsignaal werden hier en daar de uitslagen van de overige wedstrijden bekendgemaakt en deze waren in veel gevallen zeer verrassend en positief voor VVA/Spartaan. Hieronder een overzicht van de uitslagen en het zal duidelijk worden waarom dit verslag met de stand en het programma begon.

Germaan/de Eland - De Meer  1 – 1
De thuisploeg behaald hiermee niet alleen het eerste punt van het seizoen maar maakt ook in hun zesde wedstrijd hun eerste doelpunt en dit nog wel tegen de gedeelde koploper die in de eerste vijf wedstrijden slechts één tegendoelpunt incasseerde.

IVV - OSC  3 – 3
Een wedstrijd tussen de nummer drie en acht van de ranglijst waarvan vooraf door de kenners een niet al te moeilijke wedstrijd voor IVV werd verwacht.

Nieuw West Utd. - AC Amsterdam  1 – 0
De uitslag op zich is niet verrassend te noemen als de nummer vier en zeven tegen elkaar spelen is dit mogelijk. Wel is deze uitslag net als de twee bovenstaande gunstig voor VVA/Spartaan, hierdoor wordt het gat met AC Amsterdam iets groter.

Arsenal - Swift  0 – 7 en TABA - Buitenveldert  0 – 2
Beide geen verrassende uitslagen Swift sluit weer aan bij de achtervolgers. Arsenal is duidelijk de grootste degradatiekandidaat (als enige nu nog geen punten). Buitenveldert meldt zich weer in de middenmoot en TABA, tegenstander van VVA/Spartaan volgende week, zakt weer een plaats en staat nu tiende.